Når ikke myndighetene vil, får man gjøre det sjøl.

NLF har – sammen med sikkerhetsselskapet GS4 og IT-selskapet IDTec – utviklet en enhetlig alarm- og sikkerhetsløsning for beskyttelse av vogntog, lastebiler og bedrifter. Hovedhensikten med løsningen er å få bukt med dieseltyveriene som rir både transport-, anleggs- og landbruksnæringen som en mare – over hele landet.

For å snakke om transportnæringen, har 64% av våre kollegaer rapportert at de har opplevd dieseltyverier. Kun 43% finner det formålstjenlig å melde dette til politiet. Dette er ikke så underlig, da flere anmeldere har opplevd å få bekreftelse på anmeldelsen og henleggelse av saken i samme konvolutt. Politidirektoratet mente i 2012 at henleggelsesraten for dieseltyverier var på rundt 97 %…

Løsningen er altså et alarmsystem basert på sensorer som reagerer når uvedkommende prøver å tilegne seg diesel som ikke er deres. Både bevegelser og lyd fanges opp av systemet. I tillegg registerer en sensor på toppen av doningen kullos og branntilløp, mens fører er sikret mot gassing av en egen gassdetektor i førerhuset. I tillegg tilbyr systemet utvidete tjenester; kollisjons- eller bråbremsbevegelser, kamera som registrerer det som skjer i førerhuset, overfallsalarm, last-overvåking, m.m. Hjertet i alarmsystemet er en GPRS/GPS-enhet som kommuniserer direkte med alarmsentral.

Vi kan ikke annet enn å applaudere NLF og samarbeidspartnere med tiltaket. Nå mangler – igjen – bare at myndighetene endelig vier problemet med kriminalitet rettet mot transportbransjen, den oppmerksomheten det fortjener. Bransjen er attraktiv for skurker, siden den frakter enorme verdier. Hver  dag. Hele året.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s