Dagspressen har oppdaget kabotasjekampen!

Krøss i taket!!! Vår kamp er kronet med hell, som det sto i norske aviser etter 2. Verdenskrig; i dag (31/10 2013) ble kabotasjeappen omtalt med egen artikkel på dagbladet.no.

I følge kulturorganet – som illustrerer artikkelen med to videoer som viser hårreisende kjøring av utenlandske vogntog på norske veier – passerer vi snart 20.000 registreringer av utenlandske doninger her til lands. Dagbladet har tatt for seg den skandinaviske spredningen av appen, også: «Fire uker etter at appen ble tatt i bruk er det over 100.000 tagginger i Norge, Sverige og Danmark. Over 7000 personer har registrert seg for å bruke Cabotagestudiens app som er utviklet ved universitetet i Lund i Sverige, og i Norge er det registrert 20.000 registreringer.»

Endelig kommer det ut i riksmedia hvordan bransjen selv er med på å bekjempe jukset ulovlig kabotasjekjøring representerer. Muligens er det første gang norsk transportbransje er fullstendig enig og samlet om noe så positivt. For positivt er det, at våre egne tar tak i et stort problem som rammer oss alle.

Delta, du også!
Jo flere som er med på å bruke appen, jo flere resultater vi kan laste ned, jo lettere blir det å bevise at ulovlig kabotasje forekommer. I tillegg blir det mulig å fastslå hvem som kjører ulovlig, og muligens kan vi i tillegg finne ut hvilke norske bestillere som er med på å opprettholde dette svarte markedet. «Heleren er like god som stjeleren», heter det. Og det må norske transportkjøpere snart begynne å rette seg etter.

Les hele db.no-artikkelen her.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s