Lastebilmafiaen kommer!

Gå til vår hjemmeside, http://www.tsforumnorge.no, og les den nylig oversatte artikkelen om tilstandene på transportmarkedet i Sverige! Det finnes en liten redaksjon for nettsiden stoppafusket.nu; en side der to modige svensker tar opp problemet med både innen- og utenlandsk kriminalitet som prøver å få fotfeste hos Broderfolket. På nettsiden deres sier de selv: Stoppafusket.nu er gravejournalistikk på nettet. Bak Stoppafusket.nu står ansvarlig utgiver frilansjournalist Anna-Lena Norberg. I redaktsjonen finnes også journalisten Thomas Lundh.

Stoppafusket.nu kommer til å fortelle om hva som skjer i useriøse utenlandske bemanningsbedrifter som er representert i Sverige. Hvordan de fusker med skatter og avgifter og slik konkurrerer ut svenske bedrifter. Vi vil også fortelle om bemanningsbedriftenes svenske kunder og om de utnyttede arbeidernes situasjon.

Stoppafusket.nu vil gi kunnskap omkring et stadig økende problem som i lengden truer hele den svenske økonomien. Fuskingen med skatter og avgifter handlar om milliarder av kroner.
– – –

Vi har flere ganger hevdet at norsk transportbransje også blør på grunn av ulovlig kabotasjekjøring, fusking med diesel, smugling, tyverier av last og hengere, samt underbetaling av utenlandske sjåfører. Når Sverige opplever slike problemer som det vises til i artikkelen, er det bare et tidsspørsmål før vi merker de samme problemene med full tyngde også her til lands.
Les artikkelen. Det er faktisk rystende lesning.

Reklame

1 tanke på “Lastebilmafiaen kommer!

  1. Mulig jeg tar feil, men såvidt meg bekjent må en innenriks transportør stå som «fadder» for den som skal kjøre Cabotage. Det skal altså være en behovsprøvet situasjon tilstede for at Cabotage skal finne sted. Altså er det våre egne som i prinsipp utnytter systemet for å øke sin egen fortjeneste og derigjennom bidrar til sosial dumping. Samt i vesentlig grad bidrar til å undergrave sin egen næring…!! Ordtaket «Frende er frende verst» er vel rimelig beskrivende for situasjonen i næringen…

    Hvilken Norsk el Svensk medborger kan eksistere / forsørge seg med en månedlig utlønning
    på ca 1.000 Euro….all inclusive..?? Kanskje på tide å be sine respektive organisasjoner om å gjøre tiltak som både høres og merkes litt kraftigere enn en pekefinger i luften fra samferdselsministeren…??

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s